Mijn tiener wil enkel hangen!

Running man

Het einde van het schooljaar is in zicht maar eerst zijn er nog die zware examens, studeren terwijl het buiten zonnig is, terwijl je gewoon liever een terrasje zou gaan doen met vrienden. Waarom hebben we onze studie nodig? Het is toch allemaal niet eerlijk. Wie heeft dat stomme vak nu nodig later?

Maar toch moeten we erdoor, anders komen onze ouders zagen en klagen.

Juni is stressmaand voor tieners

Juni komt eraan, de gedachte van de tieners beginnen vormen aan te nemen, de angst om te falen, de schrik om het wel aan te kunnen, de druk om goede cijfers te hebben. Moeten ze hun vakantie opgeven om herexamen te gaan doen? Of gaan ze kunnen genieten?

Het einde van het schooljaar en de resultaten zijn binnen. Na lang zwoegen hebben de jongeren hun attest gaan halen. Sommigen al beter dan anderen maar de druk valt weg. Tijd om aan andere dingen te denken, maar nu eerst even uitrusten.

Maar dat is buiten de ouders geteld

Heel vaak krijg ik in het begin van de vakantie aanmeldingen over het hanggedrag van de tieners. Tieners hangen er maar wat, willen ook niet naar buiten, willen gewoon hangen en hun ding doen.

Wel lieve ouders, ik kan jullie gerust stellen, dat dit een zeer natuurlijk gedrag is! Vergelijk het even met jezelf, een gans jaar ga je aan het werken, moe ben je, aftellen naar die welverdiende vakantie.

Wat doen wij tijdens de eerste dagen? Uitrusten! Inderdaad, niets moet alles kan! Om daarna wel actief iets te gaan doen tijdens onze vakantie , maar eerst hebben we dat nodig, tot rust komen, eerst hebben we dat nodig om ook even niets te doen. Ons lichaam vraagt daar ook naar. En dat kan je vergelijken met je tiener die in de zetel ligt te hangen. Ook zij hebben het even nodig om hun lichaam en geest tot rust te laten komen.

Dus volgende keer als je je tiener ziet hangen, laat hem even tot rust komen 😉

Veel liefs

Kindercoach Tamara

ps: blijft hij toch nog te lang hangen, kan je me nog steeds weten te vinden en help ik je graag verder

www.kindercoachtamara.be

 

 

 

 

4 antwoorden
  1. petrasparkblog
    petrasparkblog zegt:

    En je weet wat ze zeggen over ouders: de slechtste personen om kinderen te hebben! Bedankt om ons diplomatisch toe te fluisteren dat we onze kids niet zo moeten opjagen. We doen dat al genoeg bij onszelf, denk ik.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *