De droom van een toekomstige ouder

Ontwerp zonder titel

Elke ouder herkent het wel. Onze droom die we hebben als we een baby verwachten. We zijn zwanger en zien onszelf al heel liefdevol staan met onze baby in onze armen. Zachtjes in bed leggen en naar elkaar even glimlachen, want wat een wondertje ligt er daar. Lekker gaan slapen en ’s morgens zie je een lachend kindje die je staat op te wachten in zijn bedje .

We dromen verder, onze kapoenen die streken uithalen, en waar we stilletjes om moeten lachen. Waar we dan vooral samen om kunnen lachen. We kunnen spelen en lachen en samen genieten. Samen lekker aan tafel eten, samen leuke dingen doen.

Maar dan komen de eerste weken, neen we zien er niet zo goed uit na al die slapeloze nachten. Wie had dat gedacht dat we zo moe kunnen zijn en toch doorgaan. Dat kindje die aan het lachen is ’s morgens, is het kindje die om 2 uur ’s nachts aan het lachen is. Die glimlach van jouw dromen ,komt er nadat je je kind na de tiende keer wenen eindelijk in slaap ligt. Of als hij toch naast jou ligt omdat je het niet meer volhield en hem bij je in bed nam.Zo kan je tenminste ook wat rusten.

De maanden gaan verder, niemand zegt over de eerste papjes dat de wortelen tot achter je oren kunnen vliegen. Waarom is de tupperware uithalen zo leuk? De terrible two, de fase waar alles neen is, ook al zeggen ze ja. Wat kan je nog goed doen? Het is toch steeds neen?

We gaan door maar de fratsen zijn niet zo leuk als voorgesteld, de nachten zijn  niet zo lang als gehoopt.

En dan, dan begin je te panikeren, waar zijn die dromen heen? Doe je het wel goed? Waarom loopt het bij andere gezinnen zo perfect? Waarom zien andere mama’s er niet zo moe uit? Waarom zijn hun kinderen engeltjes en die van jou bengeltjes?

Wel lieve ouders, net zoals jullie zijn die andere ouders ook uit hun bubbel geslagen. Die engeltjes van hen zijn thuis ook soms bengeltjes. Net als jouw kinderen moeten zij ook hun eigen persoonlijkheid gaan zoeken en ontwikkelen.

Maar weet je wat het leukste is? Binnen een paar jaar, als alles wat rustiger is en ze hun eigen weg gaan, kijk je met heel veel liefde en een heel warm hart op deze tijd terug en met die glimlach waar je toen van droomde .

Geniet van elkaar,

veel liefs

Kindercoach Tamara

 

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *