Hooggevoelige kinderen kunnen vermoeiend zijn

wp_20161207_15_55_12_pro

Deze week gaf ik een voordracht over het omgaan met hooggevoelige kinderen.

Net zoals bij andere voordrachten, of individuele sessies hoorde ik een paar ouders zeggen : “een hooggevoelig kind hebben is toch echt vermoeiend hoor”.  Ik kan de ouders alleen gelijk geven bij deze opmerking. Het kan inderdaad vermoeiend zijn, de driftbuien, de woede aanvallen, het treuzelen, de explosies,  het huilen en niet weten waarom,.. Noem maar op, alle reacties van de overprikkeling kunnen inderdaad vermoeiend zijn. Daar moet ik ook gewoon eerlijk over zijn.

Maar elke keer zeg ik er dadelijk achter dat het opvoeden van hooggevoelige kinderen juist heel makkelijk kan zijn. Inderdaad! En dan zie je de ouders me aankijken, vol ongeloof, een beetje spottend. Maar dat is echt zo. Want bij een hooggevoelig kind weet je op voorhand hoe die in een bepaalde situatie zal reageren, hoe en wanneer hij moe zal zijn. Het punt is om de voelsprieten te herkennen en te erkennen! En dan is het zo makkelijk als het maar zijn kan, want dan kunnen we de rustpunten in bouwen en als we de rustpunten hebben kom je veel minder snel tot een overprikkeling en blijven de driftbuien en huilbuien en woedeaanvallen en alle andere reacties weg, of toch zo goed als weg.

En dan lieve ouders, is het gewoon heel leuk om een hooggevoelig kind te hebben.Dan is het gewoon heel leuk om hooggevoelig te zijn. En na een tijdje zal het een gewoonte worden in je leven en sta je er niet meer bij stil en is de rust terug in jullie gezin.

Maar tot dan inderdaad kan het vermoeiend zijn. Wil je samen snel ontdekken wat de voelsprieten zijn en hoe we het samen terug leuk kunnen maken? Neem gerust vrijblijvend contact op.

veel liefs

Kindercoach Tamara

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *