Wat is er zo moeilijk aan jezelf belangrijk voelen?

Cayo&FiorellaMetLogo-29 (Small)

Ik ben opgegroeid in tijden dat je als meisje de prinses van je papa was, als jongen de prins van je mama!

Hoeveel keer kreeg ik niet te horen “Dag Prinses”, “Whauw Prinses, super goed gedaan”. Ik hoefde geen prinsessenkleedjes, ik voelde me sowieso al een prinses.

Ik word nu 40 jaar binnen paar dagen en op die dag zal ik me terug een prinses voelen. Mijn papa zal erbij zijn en dan heb ik automatisch terug dat gevoel.

Ik kom nu regelmatig in mijn praktijk kinderen tegen die zichzelf zo kunnen haten, die zichzelf zo laag voelen. Met alle gevolgen vandien natuurlijk. Elke keer dat ik zo een kind of tiener in de praktijk heb, doet mijn eigen hartje pijn.

Nu had ik een aanmelding van een tiener, ze had het zo moeilijk om zichzelf op de eerste plaats te stellen. Ze wil eraan werken en zou graag hulp daarbij hebben. Daarbij zou ik haar heel graag helpen natuurlijk.

Alleen al zeggen dat ze zichzelf wel ok vindt, kon ze niet. Fluisterend kon ze dit wel, maar eens we iets luider gingen praten, ging het fout. Heel traag zijn we aan de slag gegaan.

Ik zat er s’avonds nog aan te denken. Hoe is het mogelijk dat er zoveel tieners zichzelf gewoon niet kunnen accepteren, niet kunnen appreciëren.

Dit meisje kwam gisteren terug, na een week hard werken aan de opdracht die ik meegegeven had.

Ik vloog achterover! Wat was er een kracht bijgekomen! Wat was ik trots op haar! Ze is er nog niet maar ze zal zich een prinses gaan voelen binnenkort, ik heb haar tiara al mogen zien, nu gaan we lekker verder werken zodat anderen die ook mogen zien.

Ik weet dat er veel verschillende visies zijn over opvoeden en je kind prijzen maar zeg nu zelf, welk beter gevoel kan je je kind mee geven dan te laten geloven dat het jouw eigen prinses of prins is! Het zelfbeeld zal sowieso verhogen en een kind kan zich toch nooit te geliefd gaan voelen als hun mama of papa dit ook aanleert?

Een kind kan nooit teveel liefde krijgen. Liefde met duidelijke grenzen maken zo een sterke volwassene.

Ik zeg straks alvast “Dag prinses, dag prinsje” als mijn tweeling thuis komt!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *