Voorbereiden op school

Back to school

“Help ik kan nu helemaal geen weg met mijn kind. Wat moet ik doen, ze lopen zo lastig. Ze luisteren helemaal niet meer. Het is nog nooit zo erg geweest.”

De vakantie is bijna ten einde, de kinderen lopen als kleine bommetjes rond. Het is tijd om terug al een beetje aan de schoolbanken te denken. Voor sommige ouders een opluchting 😉

Vakantie is een tijd van plezier en een tijd waar sommige zaken iets meer mogen dan andere. Iets langer opblijven, iets meer doen, iets minder rust. Noem maar op.

Waar ik in het begin van de vakantie zei, laat je kind eens tot rust komen, zeg ik nu: begin al eens aan de structuur van school. Kleine dingen. Plassen wanneer ze normaal de pauze hebben. Fruitje en koekje wanneer ze op school ook hun tussendoortje hebben. Al iets vroeger gaan slapen. Kortom, kleine zaken al lichtjes in de vakantie inbrengen. Weliswaar zonder al een domper op de vakantie te zetten want genieten en spelen kunnen ze nu nog. Dat is straks weer een pak minder.

Hooggevoelige kinderen?

Is jouw kind hooggevoelig? Zet de boekentas al in het zicht. Praat al een beetje over hoe het terug gaat zijn. Niet teveel, zodat er nog geen stress komt te liggen, maar gewoon luchtig zodat je kind wel al de structuur van de dag ziet en er begint naar uit te kijken.

Het belangrijkste is wel; leg geen druk! Praat nog niet over die pakken huiswerk en toetsen die ze gaan hebben. Praat nog niet over de juf waarvan je hoorde dat ze streng was. Dit brengt naar je hooggevoelige kind enkel stress mee en als er iets is waar we moeite mee hebben is het druk.

En om de de laatste weken door te komen, geniet er nog vooral van. Geniet van de lachjes tussen het geschreeuw door. Geniet van de vakantie. Geniet van elkaar, straks is het weer rush rush.

Veel liefs

Kindercoach Tamara

 

www.kindercoachtamara.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *