Stop het pesten

one-against-all-1744083_960_720

Wat is dat tegenwoordig toch allemaal? Pesten is een activiteit dat spijtig genoeg al veel te lang bestaat  maar wat een berichten lees ik de afgelopen weken 🙁 Hoeveel jongeren moeten er nog sterven, zichzelf van het leven beroven? Hoe ver kunnen jullie gaan? Hoe kan het zo ver komen?

Jij daar bullebak, denk je wel eens aan de gevolgen? Voor de ouders, familie, vrienden? Ik weet vanuit mijn beroep waarom jij pest, maar zou jij graag hebben dat jouw foto zo overal verstuurd zou worden? Dat ze jouw mama en papa dit nieuws moeten gaan melden?  Het is aanvallen voor jij aangevallen zal worden, maar is het echt nodig? Kan het niet op andere manieren? Ik denk het wel he!

Het is niet dat kinderen zwakker zijn, het is dat pesten harder geworden is 

Met de sociale media gaat pesten verder dan vroeger. Daardoor is het ook harder tegenwoordig. Het is niet dat de kinderen zwakker zijn, het is gewoon dat het pesten veel harder is. Vroeger stopte dit als de kinderen thuis kwamen, nu gaat de pester nog verder.

Dit is een onderwerp dat me van de lagere school al nauw aan het hart lag.

Elke keer als ik zag dat iemand gepest werd, kromp mijn hartje al in elkaar. Ik was, zolang ik me herinner, degene die opkwam voor de kinderen die gepest werden. In het kleuterklasje, eind jaren 70, was een kindje van Afrikaanse origine, mijn vriendje. Daar ging ik ook naast staan op de klasfoto. Dat meisje dat in de lagere  school nergens uitgenodigd werd, mocht zeker naar mijn feestje komen.

Ook in de middelbare school probeerde ik hier mijn steentje toe bij te dragen. Ik probeerde klasgenootjes op mijn manier een hart onder de riem te steken, ze alles te laten relativeren, ze in de groep te laten opnemen.

Het is vanzelfsprekend dat toen ik als Kindercoach begon, dit zonder nadenken één van mijn stokpaardjes zou worden natuurlijk.

Gaat het pesten zo stoppen? Gaan de pestkoppen zo van de wereldbol verdwijnen? Neen spijtig genoeg niet. Maar ik leer wel jouw kind voor zichzelf of te komen of alles te relativeren. We zoeken samen wat bij zijn of haar karakter past. En waardoor jouw kind zich weer beter in zijn vel zal gaan voelen.

Deze zomer staan er sowieso tijdens de vakantie workshops tegen pesten en om weerbaarder te worden op het programma. Check zeker mijn website  https://www.kindercoachtamara.be/page/workshops

Net als vroeger ga ik 200% tegen pesten, dus samen pakken we jullie eigen bullebakken aan, laat het niet te ver komen.

Vele lieve groetjes

Kindercoach Tamara

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *