De smartphone die in het zwembad belandde

motivation-1066608_960_720

Daar zat ik, in het warme zwembad te spelen met mijn kinderen. Ik had hen beloofd dat ik mijn agenda zou wegleggen en de GSM thuis laten. Gewoon even tijd met hen doorbrengen. Ook al was het moeilijk want ik wil toch wel goed bereikbaar blijven, ik beloofde het hen.

Wij waren aan het spelen , toen ik van de stoeltjes waar wij zaten, veel geroep en geween hoorde.  Het zoontje dat naast ons zat, werd door zijn mama hard geslagen, met de vuist nog wel. Niemand deed iets, iedereen zat er met open mond naar te staren. Ik hoorde haar zelfs roepen dat ze hem zo hard haatte! Ik kreeg er de tranen van in mijn ogen, ik moest even wegkijken vooraleer ik zou ingrijpen.

Maar laten we eerst een uurtje terug gaan. We kwamen aan en de mama lag te genieten op haar stoeltje met haar smartphone. Haar zoontje speelde in het zwembad, alleen. Een uurtje later lag de mama nog steeds in dezelfde positie op haar stoeltje, met haar smartphone.

Na ongeveer anderhalf uur denk ik, stond de mama op om naar toilet te gaan. De jongen zag zijn kans en ging snel het zwembad uit. In haar handtas nam hij haar smartphone…. EN GOOIDE HET RECHT IN HET VERWARMDE ZWEMBAD!

Toen mama terug kwam, zag ze natuurlijk haar lievelingsobject aan de bodem. Niet meer te gebruiken. Vandaar dat ze zo een uitbarsting kreeg. Begrijpelijk dat ze zo boos is, maar ik denk dat de jongen zijn boodschap wel heel klaar en duidelijk was!

Ik moet zeggen, de rest van de dag was mama met haar zoontje wel in het zwembad aan het spelen, ze had niets anders te doen 😉

Met de vakantie dat eraan zit te komen, lieve ouders, als jullie op vakantie gaan of een dagje tussenuit trekken, neem dan ook tijd voor jullie gezin. We zijn als ouders steeds druk met druk zijn. We moeten doorgaan. Maar onze kinderen worden groot en dan hebben ze ons niet meer nodig. dan zitten zij op hun smartphone en willen wij dat ding in het zwembad gooien!

Ik moet zeggen ook voor mij was het die dag afkicken. Maar toen de kinderen sliepen, na een fantastische dag van bommetjes plaatsen, tot duiken tot zeemeerminnen-zwemslag, had ik met een grote lach op mijn gezicht de tijd om mijn agenda bij te vullen, mails te antwoorden etc. En die nacht, toeval of niet,  heb ik heel goed geslapen.

Als jullie gaan genieten van elkaar, veel plezier zou ik zeggen.

Veel liefs

Kindercoach Tamara

www.kindercoachtamara.be

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *