Kinderen zijn lastiger dan vroeger

Placeholder Image

Ik las dit weekend een artikel in de krant. het ging over het feit of kinderen nu lastiger zijn dan vroeger of niet.

Het antwoord van de experte was dat de kinderen niet lastiger zijn geworden maar dat wij net minder tijd hebben en het allemaal willen. We willen het allemaal ineens.

We leven gemiddeld 80 jaar, waarvan we 20 jaar voor onze kinderen echt zorgen. Dus 60 jaar, tijd genoeg om al die citytrips nog te doen waar we van dromen. Dit vond ik zo mooi. Dit klopt inderdaad, kijk eens hoeveel tijd we nog hebben om de dingen te doen waar we van dromen, om de dingen te doen waarvan we denken dat we ze vandaag allemaal moeten doen. Denk je niet dat de burnouts ook veel mindert zouden zijn als we zo leven?.

Inderdaad we zijn allemaal jonge gezinnen en we willen carrière maken  en we willen op uitstap en we willen op sport en we willen met onze vrienden op restaurant en we willen naar de feestjes en concerten. Allemaal hele leuke activiteiten maar zo saai voor kinderen. Kinderen willen naar de laatste nieuwe film van walt Disney, willen naar speeltuinen, willen buiten ravotten,…

Kinderen die zich vervelen gaan lastig gedrag vertonen. Daar is iedereen het mee eens. Dus zijn kinderen lastiger geworden? Neen, ze vervelen zich meer. Laat ze eens kinderzaken doen, laat ze zich eens uitleven in buiten te spelen, in de speeltuin, vriendjes over de vloer en noem maar op. Kampen bouwen van de eettafel zonder dat mama of papa boos worden omdat ze daar zitten te werken. Buiten kampen bouwen, samen, zonder dat mama zich moet haasten om alles klaar te hebben of papa te moe is van te werken.

Er zijn heel veel eetgelegenheden waar ze rekening houden met kinderen. Daar kan je nog steeds gezellig met vrienden iets gaan eten of drinken, ook al is het met kinderen in de buurt in plaats van hippe muziek of het strakke decor of de nieuwste hippe plek in de stad.

Moeten we ons leven op stop zetten? Natuurlijk niet, elke mama en papa heeft wel een moment op zichzelf nodig. Ga lekker sporten, ga eens weg met vrienden. Maar als je thuis komt, ga in plaats van dadelijk eten te maken, Facebook te checken, YouTube op te zetten, ga eens gezellig bij je kind zitten en kijk hoe de dag was, vraag je kind om mee te helpen eten maken en tafel te dekken. Maak alles gezellig en je kind zal een pak minder lastig zijn.

En op de lastige en moeilijke momenten die ieder kind wel eens heeft, droom dan ver weg van je citytrip London, Parijs, New York. Want dat hebben jullie zo hard verdiend.

 

3 antwoorden
   • petrasparkblog
    petrasparkblog zegt:

    Net één van je tips opgevolgd en ze werken: we moesten onze 13-jarige zoon vandaag meesleuren naar een provinciaal wandeldomein, dik tegen zijn goesting dus. Maar we zijn de namiddag geëindigd door achter elkaar aan te rennen in het bos. Merci voor het advies!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *